Udgivet i Skriv en kommentar

Black Friday

Her i Slow Fashion bruger jeg Black Friday til at reflektere i stedet for at skrive tilbudsskilte.

For mange af jer kommer det ikke som nogen overraskelse, at jeg er stærkt dedikeret til at stoppe overforbrug, minimere spild, undgå unødig emballage og undgå plastik. Jeg interesserer mig for zero waste, for miljøet i vores verdenshave og for vores børns fremtid i en verden med stadigt stigende forurening.

Derfor åbner jeg heller ikke i morgen på Black Friday med butikken fuld af udsalgsskilte. Jeg tror nemlig ikke på, at vi kan forbruge os til en bedre verden og et sundere miljø.

Misforstå mig nu ikke. Der er intet galt med at købe lækkert garn og strikke sig en vidunderlig trøje. Men jeg ved med sikkerhed at mine skønne søde kunder ikke strikker hurtigere af at jeg sætter alt garnet ned til ingen penge. Til gengæld risikerer jeg at opfordre til et helt unødigt forbrug.

Derfor er mit tilbud i morgen dette her: Jeg giver hele dagens overskud til organisationen Plastic Change.

Hvis du ikke kender Plastic Change i forvejen, så lad mig fortælle lidt om dem. Det er en dansk organisation, som arbejder på et internationalt plan for at mindske plastikforureningen i havet. Det gør de blandt andet ved at samarbejde med produktionsvirksomheder om løsninger for at undgå eller minimere engangsplastik, udslip af mikroplastik og plastik, som ikke kan genbruges. Plastic Change arbejder med befolkningen, på politisk plan, med innovationspartnere og med forskere.

Jeg har fulgt deres arbejde i flere år og selvom der er masser af gode organisationer at støtte, så vælger jeg at placere min støtte hos Plastic Change igen i år.

Nu er Black Friday jo en fredag, og jeg har opbygget en tradition for lækkert fredagsgarn hver fredag. Jeg synes trods alt ikke at I skal snydes for fredagsgarn, så følg med på Facebook og instagram i morgen og se mit fredagsgarn. Og hvis du mangler garn, så kom og køb det i morgen. Så støtter du en god sag.

Se i øvrigt mere om Plastic Change på deres hjemmeside www.plasticchange.dk

Man kan også følge Plastic Change på Facebook og Instagram. I morgen har de et skønt event, der hedder Buy Nothing Day.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *