Udgivet i Skriv en kommentar

Sommertid

Sommerstrik i varmen og sommeråbningstider

Sommeren er over os og den skal nydes i fulde drag. De sidste par uger har været helt vidunderlige med sol og fantastisk varme. Herunder kommer jeg med et par råd om at strikke i varmen samt lidt om mine åbningstider her i sommerperioden.

Jeg hører flere gange om dagen, at det næsten er for varmt til at strikke, men man kan jo heller ikke bare lade være! Derfor har jeg samlet et 5 gode råd til hvordan man kan gøre det behageligt for sig selv at strikke i varmen.

Råd nr. 1: Strik med garn af plantefibre: Bomuld, viscose, hør, hamp, nælde og bambus. Disse garner er ikke nær så varme at sidde med.

Ecotec bomuldsgarn bæredygtigt strikket gæstehåndklæde
Her strikker jeg et gæstehåndklæde i Mistral – et bæredygtigt Ecotec bomuldsgarn. Det er hverken for tungt eller for varmt at sidde med.

Råd nr. 2: Strik noget småt. Nogle tidspunkter er perfekte til store, oversize sweatre og kæmpemæssige sjaler. Sommerens varmeste dage er ikke sådan et tidspunkt…. Vælg at strikke karklude, gæstehåndklæder, babytøj, en let sommertop osv. Hvis du er typen, der kan lide at være på forkant kan du også sagtens gå i gang med at strikke nisser nu!

T-shirt strikket recycled jeans bæredygtigt garn
En lille t-shirt, strikket af genanvendte comboybukser

Råd nr. 3: Strik udenfor. Jeg er selv stor tilhænger af at strikke udenfor – gerne i selskab med en iskaffe eller noget andet med isterninger. Bare pas på at du ikke bliver solskoldet, for så er det nemlig ikke hyggeligt mere.

Råd nr. 4: Strik i bilen. Fortså mig nu ret – man skal selvfølgelig ikke strikke, hvis man også er den, der styrer bilen! Men hvis man sidder på passagersædet er det nu meget dejligt at strikke. Vi elsker at tage på udflugter i vores eget dejlige land og jeg er så privilegeret at min mand ofte godt gider at køre. Så sidder jeg med garn og strikkepinde og vind i håret. Jeg er nemlig også så old school, at jeg foretrækker et åbent vindue frem for air condition…

Råd nr. 5: Strik om aftenen eller tidligt om morgenen. Om aftenen falder temperaturen, hvilket kan gøre det mere tåleligt at sidde med et varmt strikketøj. Herhjemme har de sene eller tidlige tider også den fordel at børnene sover og så kan man nyde roen, strikketøjet og en god kop kaffe.

Det var mine gode råd om at strikke i varmen. Hvis du har et godt råd om at strikke i sommertemperaturerne, så er du meget velkommen til at skrive en kommentar. Og ellers kan du læse med herunder om mine lidt ændrede sommer-åbningstider.

I denne uge og de kommende 3 uger ændrer jeg lidt i åbningstiderne. Vi holder – lige som mange andre danskere – ‘stay-cation’ og nyder det danske land i stedet for at flyve ud i verden. Der er så mange smukke steder at se og gense.

Dansk natur staycation Danmark Møn
Mine 3 drenge på udflugt i den skønne natur

Jeg lukker imidlertid ikke butikken for at holde ferie. I stedet holder jeg lukket mandag og onsdag, så jeg kan tage på udflugt med mine drenge. Samtidig har Handelsstandsforeningen jo lavet et dejligt tiltag med søndagsåbent og markedsstemning, så jeg holder ekstra åben i weekenden. På den måde kommer mine åbningstider til at se ud som følger:

Mandag og onsdag Lukket

Tirsdag, torsdag og fredag 10 – 17

Lørdag og søndag 10 – 15 (dog lukket søndag d. 5. juli)

Disse åbningstider gælder fra i dag d. 30. juni og frem til og med mandag d. 20. juni

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *