Udgivet i Skriv en kommentar

Slow Fashion er åbnet i nye lokaler

Efter en lang periode med nedlukning og et meget lille lokale at have min forretning i, kan jeg nu endelig folde min forretning ud. Det er ærlig talt helt en helt fantastisk følelse!

Den 29. april åbnede jeg i det gamle pakhus på Havnestræde 2B. Det var en fantastisk dag med utrolig mange besøgende. Søde kunder og kollegaer fra de andre butikker her i Præstø kom forbi og jeg nåede at blive meget rørt inden dagen var omme!

Pakhuset har en ret spændende historie. Bygningen blev opført i 1856 og som navnet siger blev den brugt som pakhus for de mange varer som skulle ind og ud af Præstø. På den tid var havnen et livligt sted, hvor mange varer skulle læsses af og på de mange skibe, som lagde til her. Pakhuset har – ligesom store dele af Præstø – været oversvømmet i 1871. Helt særlige vejrforhold gjorde at store mængder vand blev presset ind i fjorden og langt ind i Præstø. Bygningen bærer stadig præg af oversvømmelsen idet væggene afgiver et konstant ‘drys’.

Tilbage i nutiden har jeg fået lov til at leje en del af Pakhuset, blandt andet den gamle hestestald, hvor man stadig kan se at hestene har gnasket i træværket. Gulvet er stadig belagt med gamle piksten og i det hele taget oser lokalet af charme og historie.

Butikslokalet bag hestestalden er sat smukt i stand med kig til de imponerende, gamle stolper, som bærer den store bygning. Ydervæggen er holdt pudset, men rå og rustik. Jeg har selvfølgelig taget mine antikke og ‘bare gamle’ møbler med mig og tilsammen er jeg så glad for den måde jeg har fået indrettet min butik.

Hele Pakhuset bliver løbende sat i stand med stor respekt for bygningens historie og under hensyntagen til statussen som fredet bygning. Jeg er eventyrligt taknemmelig for at få lov til at drive forretning i en bygning, som i sådan en grad er gennemsyret af atmosfære og hvor man mærker historiens vingesus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *