Udgivet i Skriv en kommentar

Engangsgæstehåndklæder

Lige nu venter jeg med slet skjult utålmodighed på at mine nye butikslokaler skal blive klar til indflytning. Jeg er afsindig taknemmelig for at have fået lov at låne et hjørne af tøjbutikken Philippas her i Præstø, men jeg glæder mig helt eventyrligt til at kunne ‘folde mig ud’ og få plads til at vise alt mit dejlige garn, shampoobarer osv. Jeg har idéer, der bare står i kø, for at komme til live i mine nye lokaler, men lige for nu må jeg vente. Et uheld med et vandrør har foreløbig ændret min åbningsdag fra ‘slutningen af marts’ til ‘vi ved det ikke’.

Men jeg kan jo lige så godt bruge ventetiden til noget fornuftigt. Jeg er ikke ret meget for at sidde med hænderne i skødet og vente på at tingene sker.

Derfor er jeg gået i gang med at strikke en stabel engangshåndklæder. Altså ikke sådan nogle brug-og-smid-væk, men nogle, man bare kan tørre hænder i én gang og så smide til vask. Det bliver nemlig praktisk, når jeg igen må have strikkeklub, workshops og kurser. Så kan jeg trygt låne toilettet ud uden at spekulere over smittefare ved brug af det samme håndklæde.

Gæstehådklæde engangshåndklæde garnbutik præstø
Små gæstehåndklæder med hulmønster

Der findes et hav af søde mønstre, men jeg faldt ved et tilfælde over det her. Det er nemt at strikke og også nemt at huske.

Håndklæderne på billedet er strikket i ecotec bomuldsgarnet Mistral, men jeg har også strikket en stabel i det superbløde, økologiske bomuldsgarn fra Karen Klarbæk. Jeg har strikket i den tykke version (8/8), så de er bløde og suger godt. De her klude er i øvrigt også geniale til babyfingre eller babynumser. Jeg kogevasker dem og hænger dem til tørre. Så er alle bakterier og vira væk og man behøver ikke at bruge unødig energi på at tørretumble dem.

Økologisk garn bomuldsgarn Karen Klarbæk garnbutik præstø
Gæstehåndklæder bliver lækre og bløde i Karen Klarbæks skønne 8/8 bomuldsgarn

Jeg har strikket dem sådan her:

Slå 46 masker op på pind 3,5. For pæne kanter start alle pinde med at tage første maske vrang løs af og strik sidste maske ret. Start med at strikke 2 pinde ret. Derefter strikker du mønstret:

Pind 1: Alle masker ret

Pind 2: Alle masker vrang

Pind 3: *Strik 2 masker ret sammen, slå om*. Gentag ** pinden ud.

Pind 4 – 6: Strik alle masker ret.

Gentag pind 1 – 6 i alt 15 gange. Afslut med 2 pinde ret. Luk alle masker af og hæft ender.

Jeg strikker frem og tilbage på rundpind. Dels er det mest skånsomt for håndled, albuer, skuldre og nakke og dels gør det at det er meget nemmere for mig lige at smide mit strikketøj ned til computeren og have med på arbejde. Hvis man strikker 5 minutter her og der på de her håndklæder, så kan man hurtigt have en passende stabel til badeværelset.

Jeg anbefaler normalt vask på 60 grader af bomuldsgarnet, men lige i dette tilfælde anbefaler jeg en kogevask. Det mest miljøvenlige er at hænge dem op at tørre frem for at putte dem i tørretumbleren, men håndklæderne bliver selvfølgelig lidt stive i det. Men her vil jeg hive et gammelt råd fra min mor op af lommen. Hvis man strækker kludene lidt og ‘bevæger dem’ lidt inden de lægges sammen eller rulles, så bliver de lidt blødere og nemmere at folde pænt. Man kan med fordel give lidt eddike i stedet for skyllemiddel eller lægge en antikalk-tablet med i maskinen, hvis man hår hårdt vand eller hvis håndklæderne bliver lidt for hårde.

I have promised to translate this pattern to English because it turns out I have followers all the way ind The United States! Well, what do you know.

Now, English is my second language and I’m not used to writing knitting instuctions in English, but here is my best shot. I’ll be very gratefull for any comments to let me know if this is useful at all.

I started making these small towells for my shop. Sometimes customers will use my restroom and in times like these a fresh, clean towel is just essential. The pattern is easy and quick to make. Just make a bunch of them and place in a cute basket. Leave an empty basket for the used ones.

I have used an organic cotton yarn 8/8 to make the small towels. One skein is enough for one towel.

Here’s how you make them: Cast on 46 stitches.

Row 1: Knit

Row 2 and 3: Slip 1 stitch purlwise. Knit

Row 4: Slip 1 stitch purlwise. Purl until 1 stitch left. Knit last stitch

Row 5: Slip 1 stitch purlwise. *Knit 2 together, yarn over.* Continue ** til one stitch left. Knit last stitch.

Row 6 – 8: Slip 1 stitch purlwise. Knit til end of the row

Repeat row 3 – 8 15 times in total. Cast of all stitches.

Enjoy!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *