Udgivet i Skriv en kommentar

Slow Fashion er åbnet i nye lokaler

Efter en lang periode med nedlukning og et meget lille lokale at have min forretning i, kan jeg nu endelig folde min forretning ud. Det er ærlig talt helt en helt fantastisk følelse!

Den 29. april åbnede jeg i det gamle pakhus på Havnestræde 2B. Det var en fantastisk dag med utrolig mange besøgende. Søde kunder og kollegaer fra de andre butikker her i Præstø kom forbi og jeg nåede at blive meget rørt inden dagen var omme!

Pakhuset har en ret spændende historie. Bygningen blev opført i 1856 og som navnet siger blev den brugt som pakhus for de mange varer som skulle ind og ud af Præstø. På den tid var havnen et livligt sted, hvor mange varer skulle læsses af og på de mange skibe, som lagde til her. Pakhuset har – ligesom store dele af Præstø – været oversvømmet i 1871. Helt særlige vejrforhold gjorde at store mængder vand blev presset ind i fjorden og langt ind i Præstø. Bygningen bærer stadig præg af oversvømmelsen idet væggene afgiver et konstant ‘drys’.

Tilbage i nutiden har jeg fået lov til at leje en del af Pakhuset, blandt andet den gamle hestestald, hvor man stadig kan se at hestene har gnasket i træværket. Gulvet er stadig belagt med gamle piksten og i det hele taget oser lokalet af charme og historie.

Butikslokalet bag hestestalden er sat smukt i stand med kig til de imponerende, gamle stolper, som bærer den store bygning. Ydervæggen er holdt pudset, men rå og rustik. Jeg har selvfølgelig taget mine antikke og ‘bare gamle’ møbler med mig og tilsammen er jeg så glad for den måde jeg har fået indrettet min butik.

Hele Pakhuset bliver løbende sat i stand med stor respekt for bygningens historie og under hensyntagen til statussen som fredet bygning. Jeg er eventyrligt taknemmelig for at få lov til at drive forretning i en bygning, som i sådan en grad er gennemsyret af atmosfære og hvor man mærker historiens vingesus.

Udgivet i Skriv en kommentar

Engangsgæstehåndklæder

Lige nu venter jeg med slet skjult utålmodighed på at mine nye butikslokaler skal blive klar til indflytning. Jeg er afsindig taknemmelig for at have fået lov at låne et hjørne af tøjbutikken Philippas her i Præstø, men jeg glæder mig helt eventyrligt til at kunne ‘folde mig ud’ og få plads til at vise alt mit dejlige garn, shampoobarer osv. Jeg har idéer, der bare står i kø, for at komme til live i mine nye lokaler, men lige for nu må jeg vente. Et uheld med et vandrør har foreløbig ændret min åbningsdag fra ‘slutningen af marts’ til ‘vi ved det ikke’.

Men jeg kan jo lige så godt bruge ventetiden til noget fornuftigt. Jeg er ikke ret meget for at sidde med hænderne i skødet og vente på at tingene sker.

Derfor er jeg gået i gang med at strikke en stabel engangshåndklæder. Altså ikke sådan nogle brug-og-smid-væk, men nogle, man bare kan tørre hænder i én gang og så smide til vask. Det bliver nemlig praktisk, når jeg igen må have strikkeklub, workshops og kurser. Så kan jeg trygt låne toilettet ud uden at spekulere over smittefare ved brug af det samme håndklæde.

Gæstehådklæde engangshåndklæde garnbutik præstø
Små gæstehåndklæder med hulmønster

Der findes et hav af søde mønstre, men jeg faldt ved et tilfælde over det her. Det er nemt at strikke og også nemt at huske.

Håndklæderne på billedet er strikket i ecotec bomuldsgarnet Mistral, men jeg har også strikket en stabel i det superbløde, økologiske bomuldsgarn fra Karen Klarbæk. Jeg har strikket i den tykke version (8/8), så de er bløde og suger godt. De her klude er i øvrigt også geniale til babyfingre eller babynumser. Jeg kogevasker dem og hænger dem til tørre. Så er alle bakterier og vira væk og man behøver ikke at bruge unødig energi på at tørretumble dem.

Økologisk garn bomuldsgarn Karen Klarbæk garnbutik præstø
Gæstehåndklæder bliver lækre og bløde i Karen Klarbæks skønne 8/8 bomuldsgarn

Jeg har strikket dem sådan her:

Slå 46 masker op på pind 3,5. For pæne kanter start alle pinde med at tage første maske vrang løs af og strik sidste maske ret. Start med at strikke 2 pinde ret. Derefter strikker du mønstret:

Pind 1: Alle masker ret

Pind 2: Alle masker vrang

Pind 3: *Strik 2 masker ret sammen, slå om*. Gentag ** pinden ud.

Pind 4 – 6: Strik alle masker ret.

Gentag pind 1 – 6 i alt 15 gange. Afslut med 2 pinde ret. Luk alle masker af og hæft ender.

Jeg strikker frem og tilbage på rundpind. Dels er det mest skånsomt for håndled, albuer, skuldre og nakke og dels gør det at det er meget nemmere for mig lige at smide mit strikketøj ned til computeren og have med på arbejde. Hvis man strikker 5 minutter her og der på de her håndklæder, så kan man hurtigt have en passende stabel til badeværelset.

Jeg anbefaler normalt vask på 60 grader af bomuldsgarnet, men lige i dette tilfælde anbefaler jeg en kogevask. Det mest miljøvenlige er at hænge dem op at tørre frem for at putte dem i tørretumbleren, men håndklæderne bliver selvfølgelig lidt stive i det. Men her vil jeg hive et gammelt råd fra min mor op af lommen. Hvis man strækker kludene lidt og ‘bevæger dem’ lidt inden de lægges sammen eller rulles, så bliver de lidt blødere og nemmere at folde pænt. Man kan med fordel give lidt eddike i stedet for skyllemiddel eller lægge en antikalk-tablet med i maskinen, hvis man hår hårdt vand eller hvis håndklæderne bliver lidt for hårde.

I have promised to translate this pattern to English because it turns out I have followers all the way ind The United States! Well, what do you know.

Now, English is my second language and I’m not used to writing knitting instuctions in English, but here is my best shot. I’ll be very gratefull for any comments to let me know if this is useful at all.

I started making these small towells for my shop. Sometimes customers will use my restroom and in times like these a fresh, clean towel is just essential. The pattern is easy and quick to make. Just make a bunch of them and place in a cute basket. Leave an empty basket for the used ones.

I have used an organic cotton yarn 8/8 to make the small towels. One skein is enough for one towel.

Here’s how you make them: Cast on 46 stitches.

Row 1: Knit

Row 2 and 3: Slip 1 stitch purlwise. Knit

Row 4: Slip 1 stitch purlwise. Purl until 1 stitch left. Knit last stitch

Row 5: Slip 1 stitch purlwise. *Knit 2 together, yarn over.* Continue ** til one stitch left. Knit last stitch.

Row 6 – 8: Slip 1 stitch purlwise. Knit til end of the row

Repeat row 3 – 8 15 times in total. Cast of all stitches.

Enjoy!

Udgivet i Skriv en kommentar

Butikken er lukket lidt endnu, men der er altid åben i webshoppen

Næsten alle detailforretninger er fortsat lukket ned pga corona og jeg må heller ikke åbne butikken. Heldigvis er det stadig muligt at købe garn alligevel!

Webshoppen er åben 24 timer i døgnet og jeg arbejder fortsat på at få de sidste varer lagt ind, så man kan bestille hele butikken online 🙂

Jeg sender naturligvis varer til hele landet, men det er også muligt at bestille lokal afhentning i webshoppen og så afhente ved døren i butikken i Præstø. Ligeledes er der mulighed for lokal afhentning på Møn. Hvis du har valgt lokal afhentning kontakter jeg dig, når din ordre er klar til afhentning og så aftaler vi et tidspunkt.

I webshoppen er der mulighed for at betale på 3 forskellige måder: Med betalingskort (vælg e-pay løsning), med PayPal samt ved bankoverførsel. Når du betaler med bankoverførsel behandler jeg først din ordre, når jeg kan se at overførslen er gået igennem.

Hvis du har spørgsmål til bestilling i webshoppen eller hvis du har behov for anden form for vejledning skal du ikke tøve med at kontakte mig. Du kan ringe til mig på tlf. 20848013 eller skrive en mail til mig på eva@slowfashion.dk

Jeg skal bede jer om at respektere, at jeg ikke må åbne butikken. Som erhvervsdrivende har jeg pligt og ansvar for at overholde de regler og restriktioner, som regeringen udstikker.

Jeg glæder mig helt tosset til at kunne åbne butikken igen og byde jer alle sammen velkommen i den fysiske butik igen! Men indtil da er I mere end velkomne i webshoppen.