Udgivet i Skriv en kommentar

Strømpekursus

Lær at strikke strømper

Det er hyggeligt at strikke strømper og mange elsker hjemmestrikkede strømper! Der er også mange, der har en forestilling om at det er uhyggeligt svært at lære at strikke strømper, men det behøver det slet ikke at være. På strømpekurset vil jeg dele strømpestrikning op i en række forståelige bidder, så alle kan være med til at strikke strømper.

Hjemmestrikkede strømper strømpekursus opskrift strikkede strikket
Strikkede børnestrømper

Kurset afholder jeg i butikken den 8/8 2020 kl 14.00 – 17.00. Her skal jeg lige huske at gøre opmærksom på, at jeg til den tid er flyttet til Adelgade 27, hvor jeg skal dele butikslokale med skobutikken Sabina. Det er en god ide at komme lidt før kl 14, for der er meget vi skal nå 🙂

Du behøver ikke at være en erfaren strikker for at deltage. Du behøver faktisk bare at kunne strikke ret og vrang og så skal du have lyst til at lære at strikke strømper. Resten lærer jeg dig i løbet af kurset.

Her er nogle af de områder, vi skal ind på undervejs: Garntyper og materialevalg, strømpens anatomi, pasform samt hvordan man strikker en hæl og hvordan man strikker en tå. Undervejs i kurset holder vi en pause, hvor der er mulighed for at strække ben og få en kop kaffe, the, vand og en lille, sund snack.

Gratis opskrift strikkede strømper sokker begynder nem

På kurset strikker vi footies – altså ankelstrømper. Årsagen til dette er, at kurset ville tage alt for lang tid, hvis vi skulle nå at strikke skafter. Der findes mange måder at strikke strømper på, men på dette kursus gennemgår jeg kun én måde, og det er den der benyttes under hele kurset. Hvis nogle skulle have lyst til flere måder at strikke strømper på, arrangerer jeg gerne en strømpeworkshop for fortsættere 🙂

Ud over undervisningen får du følgende med på kurset: 2 nøgler strømpegarn og strømpepinde, opskrift på footies og opskrift på strømper med skafter, forfriskninger og naturligvis hyggeligt samvær med andre glade strikkere. Derudover vil det være muligt at tilkøbe vise typer af garn til en fordelagtig pris.

Hele herligheden kan du få for kr. 125,- Tilmelding kan ske helt frem til og med den 7/8 2020, såfremt der fortsat er ledige pladser. Du kan melde dig til ved at skrive en mail til eva@slowfashion.dk eller ved at kontakte mig på tlf 20 84 80 13 (ring eller sms) eller ved at skrive til mig via Facebook eller Instagram. Din tilmelding er gældende, når du har betalt for kurset. Du kan afmelde frem til 1 døgn inden – altså den 7/8 kl 14. Herefter er det ikke muligt at afmelde.

Strømpegarn strømpekursus hjemmestrikkede sokker strømper

Udgivet i Skriv en kommentar

Sjal-Workshop

Vi er midt i den koldeste årstid, og det er oplagt at strikke varme sager at putte sig i. Derfor inviterer jeg nu til en workshop i butikken, hvor målet er at kunne designe sine egne sjaler.

Du behøver ikke at have nogle forudgående erfaring hverken med at designe eller strikke sjaler for at deltage i workshoppen. Du skal bare have prøvet at strikke før og have lyst til at strikke et sjal. Farver, form, størrelse og materiale vil blive gennemgået på workshoppen og snart vil du være i gang med at omsætte ideer til virkelighed.

Workshoppen vil være opdelt i 3 moduler fordelt på 3 arbejdsdage. De tre dage vil kunne fungere uafhængigt af hinanden, men det er en fordel at komme alle 3 gange for at få helheden med. på hver arbejdsdag vil vi gennemgå en eller flere grundopskrifter, og der vil være tid til at afprøve de forskellige teknikker. Derudover vil der ved hver arbejdsgang være et kort modul med fokus på at indkredse din personlige design-stil og tilgang til strik. Ind i mellem workshop-dagene i butikken vil du have to uger, hvor du kan arbejde videre med de enkelte teknikker, hvis du ønsker.

Dette får du med på workshoppen:

Grundopskrift:

 • Gennemgang af en eller flere grundopskrifter for hver arbejdsdag (alt efter hvor meget vi kan nå)
 • Gennemgang af mulige variationer, som vil gøre det muligt for dig at arbejde videre med dit eget personlige præg

Undervisningskompendie

 • Du får et skriftligt materiale med, som du kan bruge undervejs i workshoppen og til at arbejde videre med efterfølgende
 • Arbejdsark, hvor du kan notere dine egne ideer og arbejdsgange

Garn til strikkeprøver

 • Under workshoppen vil jeg stille forskellige garner til rådighed, som du kan bruge til strikkeprøver/ afprøvning af teknikker. Hvis du ønsker at strikke et sjal færdig (i modsætning til blot at afprøve teknikken), kan garn tilkøbes.
 • Det er muligt at låne strikkepinde og maskemarkører

Hyggeligt samvær

 • Et par hyggelige timer i selskab med andre strikkeinteresserede
 • Jeg sørger for kaffe, te og kage. der vil også være en kort sludre og strække ben pause undervejs

Når workshoppen er slut har du lært grundteknikker og variationer hertil, som vil gøre dig i stand til at designe dine egne sjaler fra bunden samt at skrive dine arbejdsgange ned. Derudover vil du have fået mulighed for at sætte ord på din egen personlige stil.

Workshoppen vil strække sig over 3 lørdag eftermiddage. Pris pr. lørdag er 195,-. Samlet pris for alle 3 dage er 495,-. For den pris får du: Undervisning, undervisningsmaterialer, arbejdsark, garn til strikkeprøver/ afprøvning af teknikker samt kaffe, te og kage. Hvis du ønsker at strikke et færdigt sjal kan garn til dette tilkøbes. Tilmelding er nødvendig. Workshoppens moduler ligger på følgende lørdage:

 • Lørdag d. 8/2 kl. 14 – 16.30
 • Lørdag d. 22/2 kl. 14 – 16.30
 • Lørdag d. 7/3 kl. 14 – 16.30

Tilmelding kan ske i butikken, på mail: eva@slowfashion.dk eller på tlf. 20 84 80 13

Jeg glæder mig til en workshop fuld af skønne sjaler 🙂